eur:
392.52
usd:
365.91
bux:
66754.7
2024. április 25. csütörtök Márk

Beidézték a sztárhátvédet a bundaügyben

Hétfőn a Fiorentina labdarúgócsapatának elnökét, Diego Della Vallét és testvérét, Andrea Della Vallét hallgatták ki az olaszországi fogadási botrányt vizsgáló nápolyi ügyészek.

A hatóságok szerint a 2004/2005-ös szezonban több gyanús mérkőzést is játszott a firenzei csapat, ezeken a Fiorentina látványos segítséget kapott azoktól a játékvezetőktől, akik ellen szintén nyomozás folyik.

A kihallgatások a héten folytatódnak, idézést kapott többek között Fabio Cannavaro, az olasz válogatott és a Juventus klasszis védője is. A játékosnál másfél hete tartottak házkutatást, az ügyészség feltételezi, hogy a futballista nem a szerződésében szereplő összeget kapta kézhez.

Rajta kívül meg kell jelennie Franco Carrarónak, az olasz szövetség korábbi elnökének, Claudio Lotitónak, a Lazio első emberének és Marco Gabriele játékvezetőnek is.

Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb botránya május 5-én robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi, a Juventus leköszönt igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány miatt távozott a Juventus teljes vezérkara, Carraro lemondott, és nem működhet közre a németországi vébén Massimo de Santis FIFA-játékvezető.

A bundaügyben a torinói klub mellett többé-kevásbé érintett a Milan, a Inter, a Lazio és a Fiorentina, illetve több tucat játékos és bíró is.

A hatóságok mérkőzések végeredményének befolyásolása, hamis könyvelés, valamint tiltott szerencsejátékban való részvétel miatt vizsgálódnak.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×