Inforádió

Meghallgatom Élő adás

15 év után leváltották az elnököt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Távozik a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnöki posztjáról Bartha Ferenc. A szervezet tisztújító közgyűlésén az eddigi első számú vezető nyolc szavazattal kevesebbet kapott Németh Lászlónál. Bartha Ferenc 15 év után adja át helyét.

"Az összeszámlálás szerint Németh László 64, míg Bartha Ferenc 56 voksot kapott." - mondta Bodrogváry Iván, az MKOSZ főtitkára.

Az eredmény azért meglepő, mert az előzetes egyeztetések során a férfi és a női alszövetség is Bartha Ferenc támogatását helyezte kilátásba kihívója, az Angliában élő, kettős állampolgárságú Németh László ellenében.

Az 54 éves üzletember - aki korábban választott hazájában férfi szövetségi kapitány és szövetségi elnök is volt - három héttel ezelőtti bemutatkozó sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: "gátat kell szabni az esztelen költekezésnek és a szivárványkergető szakmai álmoknak. Az MKOSZ-en belül rendezetlenek a jogviszonyok, illetve a ligák működése, ráadásul a szövetségnek saját vagyona sincs.

"Ha én nyerek, természetesen hazaköltözöm Budapestre, Bartha Ferencet pedig örökös tiszteletbeli elnöknek kérem fel, mivel minden elismerést megérdemel az elmúlt másfél évtizedben végzett munkájáért" - tette hozzá a hónap elején.

Utoljára ötven éve fordult elő, hogy a sportág vezető posztjára többen jelentkeztek.