eur:
394.01
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Sevcsenko klubjáról az asszony döntött

Távozik az AC Milantól Andrij Sevcsenko - jelentette be internetesen oldalán az olasz labdarúgócsapat. A hivatalos közlemény szerint a Milan hamarosan megkezdi a tárgyalásokat a Chelsea-vel az átigazolásról.

Családi indokok

"Családi okok miatt és békében távozom, mindent köszönök" - közölte az egyesület vezetőivel folytatott pénteki megbeszélése után az ukrán válogatott klasszis.

Az ukrán támadó már korábban leszögezte: a pénz nem játszik szerepet a döntésében. Az már inkább, hogy angolul akar tanulni, mivel egyelőre még nem beszéli felesége, az amerikai Kristen Pazik és fiúk nyelvét.

"Az angol nyelv győzedelmeskedett az olasz felett" - fogta meg a lényeget a lombardok ügyvezető igazgatója, Adriano Galliani.

"Próbáltuk meggyőzni Andrijt, hogy maradjon, még a távozását bejelentő sajtótájékoztató első percében is. Ez a legfájdalmasabb válás, amióta a Milannál vagyok. A Chelsea-vel megkezdendő tárgyalások mindazonáltal nem lesznek könnyűek" - tette hozzá.

Meg nem erősített hírek szerint az olaszok legalább 50 millió eurót szeretnének kapni az ukrán világklasszisért. Az angolok 35 millió eurót ajánlottak és a francia válogatott hátvédjét, Gallast is adnák.

A Chelsea nagyon várja

A londoni sztárcsapat tárt karokkal várja az ukrán zsenit. A Chelsea edzője, José Mourinho az elmúlt napokban azt nyilatkozta, szeretnék Londonba vinni Sevcsenkót, de jelenleg a Milan a hosszú távú szerződését nem fogja könnyen felbontani.

A portugál tréner nem titkolta, hogy nagyon szereti a csatár játékát, és nagy hasznára lenne a csapatának. A Chelsea a napokban már szerződtetett egy klasszist: a német Michael Ballack a Bayern Münchent hagyta el a Kékek kedvéért.

Van Basten óta a legnagyobb

Az 1976-os születésű Sevcsenko az utóbbi években a Milan legfényesebb csillaga. 1999 óta játszott a piros-feketéknél, és ez idő alatt bőven megszolgálta vételárát. Az első két szezonban 48 góllal terhelte meg az ellenfelek kapuját.

Ezután két szűkebb idény következett, és 2002-ben a Liberec elleni Bajnokok Ligája selejtezőn megsérült a térde. Sérülése olyan súlyos volt, hogy Antwerpenben a híres Martens professzor azonnal megműtötte.

Seva két és fél hónapos kihagyás után tért vissza, de játékán még érződött az újabb sérüléstől való félelem.

Az idény végén aztán igazán formába lendült: az Inter elleni Bajnokok Ligája elődöntőben ő szerezte a továbbjutás érő gólt, majd a finálé büntetőpárbajában berúgta a mindent eldöntő tizenegyest.

Milano legnépszerűbb kelet-európai játékosa a következő évre is átmentette remek formáját és 24-szer mattolta az ellenfelek védelmét. Jutalma egy scudetto (olasz bajnoki cím) és egy gólkirályi cím volt.

A 2004/2005-ös idényben az ukrán továbbra is menetrendszerűen szállította a gólokat, de döntő pillanatban hibázott, így "csak" a második helyet szerezték meg a legrangosabb európai küzdelemsorozatban.

Idén folytatódott a Sevcsenko-varázslat: a csapattal a BL-ben az elődöntőig jutott, az olasz bajnokságban pedig ismét ezüstérmet szerezett. Ráadásul a 2004-es Aranylabdás az idén a Bajnokok Ligájában gólkirály lett. Londonban nem vettek zsákbamacskát...

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×