Nőtt a győzelmi esélye a magyar-horvát Eb-pályázatnak

Infostart
2006. május 26. 19:47
Az olaszországi bundabotrány után jelentősen megnőtt a magyar-horvát pályázat esélye a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megrendezésére.

A kandidálást a horvát miniszterelnök mutatja be 31-én, az Európai Labdarúgó Szövetség nyoni prezentációján, amelyre már a riválisok is részletes pályázati anyaggal érkeznek.

Az eseményen Gyurcsány Ferenc kijelölt miniszterelnök nem lehet jelen, mert azokban a napokban ismerteti a parlamentben az új kormány programját.

Gyárfás Tamás, a pályázati bizottság magyar elnöke szerint a kandikálás magyarországi támogatottsága márciusban 80 százalékosra nőtt.

Kisteleki István MLSZ-elnök azt mondta, hogy a magyar-horvát pályázat az olaszországi botrány miatt most már favoritnak számít, de bő fél évvel a döntés előtt senki nem bízhatja el magát, és nem szabad lebecsülni az ukrán-lengyel kettőst sem.

Demszky Gábor főpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a futball-huliganizmus és a lelátói rasszizmus problémájára mielőbb megoldást kell találni.

Kisteleki István az InfoRádió kérdésére azt mondta, hogy a múlt szombati Újpest-MTK meccsen történtek nem befolyásolják érdemben az UEFA döntését.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást