eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A műugrómedencén még dolgoznak

A versenyuszoda már elkészült, a műugrómedencén azonban még dolgoznak a kivitelezők az úszó Európa-bajnokság helyszínén. Az építkezést az elmúlt hónapokban számos probléma akadályozta, a rendezvényszervező főmérnöke most mégis azt ígéri, hogy időben elkészülnek a létesítmények.

Keszthelyi Péter közölte, hogy a tesztversenyek után teljes biztonsággal megrendezhető lesz a júliusi úszó-Eb. Hozzátette, hogy az építkezés teljes befejezéséről azonban csak a rendezvény után lehet majd beszélni, mert a mobillelátó miatt például csak később építik meg a kerítést.

A margitszigeti uszodabővítés beruházójának számos akadályon kellett "keresztül vergődnie".

Először a környezetvédők tüntettek a területen kivágandó fákért, majd a Duna áradása lassította a munkákat. Az elmúlt hetekben több engedélyről kiderült, hogy hiányzik, például a csatorna vagy gázvezeték építéséhez.

Az utolsó pillanatban beadott kérelmek felzúdulást keltettek az engedélyező fővárosi városképvédelmi bizottságban, amelynek elnöke tragikusnak és szokatlannak minősítette az eljárást, de hangsúlyozta, hogy a főváros nem akar akadályt gördíteni az Európa-bajnokság megrendezése elé.

Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke többször kikelt magából az építkezés csúszása miatt, hol a bizottsági képviselők szőrszálhasogatását, hol a kivitelezőt okolva.

Ezért mindkét részről perrel fenyegették meg a szövetségi elnököt, ám végül sikerült megegyezniük.

A margitszigeti Európa-bajnokságot július 26. és augusztus 6. között rendezik meg. Eddig 41 ország több mint 1.600 versenyzőjének részvétele biztos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×