Bozsik Péter győzelemmel debütált a válogatott élén

InfoRádió / MTI
2006. május 24. 20:53
A magyar labdarúgó-válogatott barátságos mérkőzésen 2-0-ra győzött Új-Zéland ellen az újpesti Szusza Ferenc Stadionban.
1. félidő:

Rendkívül álmosan kezdett a magyar válogatott, a vendégek két veszélyes támadást is vezettek, Király Gábor csak bravúrral mentette meg kapuját a góltól.

Már a 2. percben helyzetbe kerültek a vendégek: Bertost ugratták ki, aki a hosszú alsó sarkot célozta meg, de Király bravúrral védte a 10 méteres lövést.

Később átvette a játék irányítását Bozsik Péter együttese, de a mezőnyfölény meddőnek bizonyult, az új-zélandi kapust egyszer sem tették próbára a magyar játékosok.

2. félidő:

A második játékrészt lendületesebben kezdte a magyar csapat, és ez hamar eredményre vezetett: a 47. percben Szabics szerzett labdát a vendégek térfelén, majd kiugratta Husztit, aki a kapujából kifutó Moss mellett a jobb alsó sarokba emelt (1-0).

A vezetés még inkább meghozta a magyarok kedvét, sorra dolgozták ki a helyzeteket, de a legnagyobb lehetőségek is kimaradtak.

A 76. percben Sebők Vilmos a Huszti buktatásáért megítélt büntetőt a kapu jobb oldalába próbálta lőni, de gyenge próbálkozását Moss hárította.

A meccs a 80. percben dőlte el, ekkor Gera ugratta ki Fehért, Moss kifutott a kapujából, de a védő Szabicshoz továbbított, aki az üres kapuba gurított (2-0).