Drámai reformok a Forma 1-ben?!

Infostart
2006. május 23. 16:37
A jövő évi felállás szerint, a tervet alapul véve a versenyzők 12-szer váltanának ülést, mely alatt megjárnák az összes csapatot. Ezek után a világbajnokság első hat csapata megválaszthatná magának a versenyzőit, és azzal versenyeznék végig az évadot.

Max Mosley, a Nemzetközi Autómobil Szövetség (FIA) elnöke ismét előállt azzal az ötletével, hogy a Forma-1-es versenyzők rotálva végigjárják az évad során az összes csapatot. Ez azt jelentené, hogy minden pilóta, minden autót vezetne egy-egy futam erejéig.

A terv nem új, Max Mosley már 2002-ben, a Ferrari egyik legdominánsabb évében is előállt ezzel az ötlettel, de már akkor sem vette senki komolyan az elnököt.

A mostani variáció szerint a versenyzők egy év alatt 12-szer váltanának ülést, ez idő alatt megjárnák az összes csapatot.

A hátralévő futamokra a világbajnokság első hat csapata megválaszthatná magának a versenyzőit, és azzal versenyeznék végig az évadot.

Az elgondolásból várhatóan ezúttal sem lesz semmi, hiszen a szabályok megváltoztatásához a csapatok beleegyezésére is szükség van.