eur:
395.05
usd:
372.03
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Újra bajnok a Veszprém

Megvédte címét a Veszprém férfi kézilabdacsapata. A bakonyi együttes a bajnoki döntő ötödik meccsén 27-19-re győzött a vendég Szeged ellen, a párharcot ezzel 3:2-re megnyerte.

A két csapat eddig magabiztosan hozta a hazai mérkőzéseket, így aztán a vasárnapi, utolsó csatában dőlt el az aranyérem sorsa.

A legutóbbi, csütörtöki, szegedi találkozóhoz képest most lényegesen többet törődtek az együttesek a védekezéssel. A kapusok is jól védtek, alig esett gól, eleinte főleg hétméteresekből találtak be. A Veszprém került lépéselőnybe, ám a Szeged jól tapadt rá, még emberhátrányban is eredményes volt.

Az egyre jobban védekező címvédő a 20. perc táján ritmust váltott, és 6-5-ről 9-5-re ellépett, a szegedi kispadon bajnoki mérkőzésen most utoljára ülő Kovács Péter vezetőedző időt kért. Úgy tűnt hiába, mert tovább nőtt a különbség (11-5).

Az idény végén távozó olimpiai bajnok Sola is magára talált, két hétméterest is megfogott, ráadásul a kapufa is a segítségére sietett. A szünet előtti szakaszban aztán a létszámfölénybe kerülő Szeged sorozatban szerzett három találattal közelebb férkőzött riválisához.

A folytatásban megint a Veszprém irányított, 14-8-ra elhúzott. A Tisza-partiak támadójátéka meg sem közelítette a három nappal korábbit, amikor is fölényesen győzték le a veszprémieket.

A hazaiak nagy kedvvel játszó beállósának, Gál Gyulának még ahhoz is volt mersze, hogy ziccerben a háta mögött dobja a hálóba a labdát.

A hajrához közeledve fokozatosan nőtt a veszprémi előny, ami csak akkor apadt, ha esetleg valamelyik hazai játékost kiállították. A 44. percben már 21-13-at mutatott az eredményjelző. Röviddel a befejezés előtt Perunicic, a vendégek szerb-montenegrói légiósa előbb szabálytalankodott, majd reklamált a bíróknál, akik emiatt piros lappal küldték le a pályáról.

Az utolsó néhány percben már csak az volt a kérdés, vajon mekkora különbséggel nyernek a házigazdák, akik szurkolótáboruk önfeledt ünneplése közepette végül 27-19-re hozták a meccset.

A Veszprémnek ez a 15. bajnoki címe, korábban 1985-ben, 1986-ban, 1992-ben, 1993-ban, 1994-ben, 1995-ben, 1997-ben, 1998-ban, 1999-ben, 2001-ben, 2002-ben, 2003-ban, 2004-ben és tavaly volt aranyérmes az együttes.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×