Kapitulált a Veszprém

InfoRádió / MTI
2006. május 18. 18:31
Egyenlített a Szeged a férfi kézilabda NB I döntőjében (2:2). A csongrádi együttes a párharc negyedik meccsén 31-21-re legyőzte a vendég Veszprémet. Az aranyéremről döntő mérkőzést vasárnap rendezik a címvédő otthonában.

A korábbi meccsekre jellemző keménységgel indult a csütörtöki csata is, mindkét oldalon erőszakosan törtek be a védőfalaknál, ám a kapusok jól védtek.
/>
/>Felváltva estek a gólok 4-4-ig, aztán Puljezevic hárításainak és a gyors támadásoknak köszönhetően ellépett a Szeged (8-4). A vendégek nyolc percig nem tudták bevenni a hazaiak kapuját, majd 10-5-nél időt kértek, de a trónkövetelő emberhátrányban is eredményes volt. A hazaiak eredményesen lőttek, függetlenül attól, ki állt a veszprémi ketrec előtt (12-6).
/>
/>A második félidő sem hozott sok izgalmat. A Szeged magabiztosan őrizte előnyét, sőt, növelte is. A Veszprém lélekben feladta az összecsapást, s már a zárófelvonásra készült. Negyedórával a vége előtt már kétszámjegyű volt a különbség (23-13), a végén még egy kis "örömkézilabda" is belefért.
/>
/>A két-két hazai siker azt jelenti, hogy a bajnoki aranyérem sorsa a vasárnap 13 órakor kezdődő veszprémi találkozón dől el.