Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A kiállított kapus magával viszi a meccset a sírba

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Karrierjének egyik legfájdalmasabb pillanatát élte át szerdán este Jens Lehmann, a párizsi Bajnokok Ligája-döntőben vesztes angol Arsenal kapusa, a német válogatott egyese, miután a Barcelona elleni mérkőzésen a tizenhatoson kívül szabálytalankodott Samuel Eto\'o ellen, és ezért piros lapot mutatott fel neki a norvég játékvezető.

"Ez a mérkőzés a sírig elkísér" - idézte csütörtöki számában a Bild a kiállított kapust, aki hátrányos helyzetbe hozta csapatát, és hiába szerezte meg a vezetést az Arsenal, a Barcelona a második félidőben két gólt rúgott az angoloknak, és elhódította a kupát. Az Arsenal az idei BL-sorozatban a 995. percben kapott először gólt.

A Tagesspiegel német napilap egyenesen úgy vélte, hogy Lehmann vesztette el az angolok számára a finálét.

A világbajnokság előtt álló németeket leginkább az izgatja, hogy milyen maradandó nyomot hagy a sokk Lehmannban, aki hosszas rivalizálás után szerezte meg az egyes számú mezt Oliver Kahnnal, a Bayern München kiválóságával szemben.

"Nem olyasvalaki vagyok, aki mindenen rögtön túl tudja tenni magát. Ha örülök, örülök, ha szomorú vagyok, szomorú vagyok. Ez az állapot eltart még néhány napig. El tudom nyomni magamban a kellemetlen dolgokat, de minden mérkőzés, akár megnyert, akár elvesztett, egyfajta tapasztalat. Valami mindig megmarad, de remélem, hogy a párizsi mérkőzésből is kilábalok" - mondta Lehmann.

Arra a kérdésre, hogy szerdai szereplésének nem lesznek-e negatív lelki kihatásai a június 9-én kezdődő világbajnokságon, Lehmann úgy felelt, hogy az egy más vetélkedés lesz, egy új kihívás, és nagyon jó, hogy újabb nagy feladat vár rá.

"Ám ezt a mérkőzést, az Arsenal-Barcelonát magammal viszem a sírba is" - mondta Lehmann, aki nem akar változtatni a kapusi szerepkört a söprögető szerepkörével vegyítő játékfelfogásán, ami eddig - a párizsi malőr ellenére is - jól bevált.