eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf

A kiállított kapus magával viszi a meccset a sírba

Karrierjének egyik legfájdalmasabb pillanatát élte át szerdán este Jens Lehmann, a párizsi Bajnokok Ligája-döntőben vesztes angol Arsenal kapusa, a német válogatott egyese, miután a Barcelona elleni mérkőzésen a tizenhatoson kívül szabálytalankodott Samuel Eto'o ellen, és ezért piros lapot mutatott fel neki a norvég játékvezető.

"Ez a mérkőzés a sírig elkísér" - idézte csütörtöki számában a Bild a kiállított kapust, aki hátrányos helyzetbe hozta csapatát, és hiába szerezte meg a vezetést az Arsenal, a Barcelona a második félidőben két gólt rúgott az angoloknak, és elhódította a kupát. Az Arsenal az idei BL-sorozatban a 995. percben kapott először gólt.

A Tagesspiegel német napilap egyenesen úgy vélte, hogy Lehmann vesztette el az angolok számára a finálét.

A világbajnokság előtt álló németeket leginkább az izgatja, hogy milyen maradandó nyomot hagy a sokk Lehmannban, aki hosszas rivalizálás után szerezte meg az egyes számú mezt Oliver Kahnnal, a Bayern München kiválóságával szemben.

"Nem olyasvalaki vagyok, aki mindenen rögtön túl tudja tenni magát. Ha örülök, örülök, ha szomorú vagyok, szomorú vagyok. Ez az állapot eltart még néhány napig. El tudom nyomni magamban a kellemetlen dolgokat, de minden mérkőzés, akár megnyert, akár elvesztett, egyfajta tapasztalat. Valami mindig megmarad, de remélem, hogy a párizsi mérkőzésből is kilábalok" - mondta Lehmann.

Arra a kérdésre, hogy szerdai szereplésének nem lesznek-e negatív lelki kihatásai a június 9-én kezdődő világbajnokságon, Lehmann úgy felelt, hogy az egy más vetélkedés lesz, egy új kihívás, és nagyon jó, hogy újabb nagy feladat vár rá.

"Ám ezt a mérkőzést, az Arsenal-Barcelonát magammal viszem a sírba is" - mondta Lehmann, aki nem akar változtatni a kapusi szerepkört a söprögető szerepkörével vegyítő játékfelfogásán, ami eddig - a párizsi malőr ellenére is - jól bevált.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×