Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Még a rablók sem szereztek jegyet a BL-döntőre

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Dühös drukkerek róják Párizs utcáit a Bajnokok Ligája döntője előtt, mivel már lehetetlen - tisztességes áron - jegyhez jutni a Barcelona és az Arsenal esti összecsapására - írja a Times.

A nepperek 2.000 eurót is elkérnek az álomdöntő belépőiért. A spanyol-angol döntő hatalmas érdeklődést váltott ki a házigazda Franciaországban is, hiszen a hazai sztárok közül például Thierry Henry, az Arsenal kapitánya is pályára lép.

Közben a London és Párizs között közlekedő Eurostar vonatok százával hozzák a csapat szurkolóit. Õk azonban már jobbára olyan drukkerek, akiknek nincs jegyük.

A 77 ezer fős Stade de France ülőhelyeiből 40 ezret osztottak ki a klubok között, a többit pedig már rég eladták.

A leghajmeresztőbb kísérlet a jegyszerzésre akkor történt, amikor két símaszkos férfi hétfőn berontott a stadionhoz közeli Saint Denis-i városházára, és halállal fenyegette meg az ott tartózkodó képviselőket.

A támadók fegyvert fogtak az egyik városatyára, akiről azt hitték, hogy ő a polgármester, és két jegyet követeltek tőle. Végül azonban üres kézzel elmenekültek.

Az incidens jól mutatja, hogy milyen hatalmas a kereslet a jegyekre még az utolsó pillanatban is. Egyes drukkerek a helyi újságokban adtak fel apróhirdetést, mások a telefonfülkékben hagyott cetliken könyörögnek jegyért.

A hatóságok becslései szerint sok szurkoló az utcán fog aludni, mivel Párizsban már szállodai szobát sem lehet kapni.