eur:
392.58
usd:
366.06
bux:
66765.27
2024. április 25. csütörtök Márk

A Fradi elbukott Győrött

Ismét a Győr nyerte a női kézilabda-bajnokságot, miután a felsőházi rájátszás aranyéremről döntő meccsén 26-25-re győzött a vendég Ferencváros ellen. Az összecsapáson rengeteg volt a technikai hiba és a kapufa. Az utolsó húsz percben Németh András, az FTC edzője gyakorlatilag a "második sorát" játszatta.

A KEK-döntős Győrnek elegendő volt egy pont is a címvédéshez, míg a EHF Kupa-döntős FTC-nek nyernie kellett az aranyéremhez.

A két fáradt csapat csatáján csak bő négy perc után született meg az első gól: a világ legjobbjának választott Görbicz Anita talált be.

Eleinte felváltva rezdültek meg a hálók, de közben Mravikova három ziccert is kihagyott, és ezt kihasználva az ETO lépéselőnybe került, ám gyorsan jött az egyenlítés.

A fővárosiak remekül tartották magukat, sőt, a 18. percben - ha rövid időre is - Kirsner Erika duplájával vezettek 7-6-ra. Később a Győr visszavette az irányítást, ám elszakadni nem tudott. A szünet előtti hajrában Kamper Olívia révén megint a vendégeknél volt az előny, azonban Bódi Bernadett hamar kétszer is beköszönt.

A második félidőt jobban kezdte a hazai csapat, és először sikerült három góllal meglépnie (17-14). Petróczi Viktória bravúrjai miatt nem tudott faragni hátrányából az FTC, sőt, egyre nagyobb lett a különbség.

A 40. percben, 20-14-nél úgy tűnt, eldőlhet a párharc, ráadásul a Fradi kihagyott egy büntetőt is. Csakhogy a vendégek fiatal csapata nem adta fel, és egyre hatékonyabb védekezéssel a 46. percben feljött 21-19-re.

A Győr a szorosabb eredmény miatt taktikát váltott, gyorsabbak lettek a támadások, és megint elléptek (24-19). A vendégek nem hagyták annyiban, ők is nagyobb sebességre kapcsoltak, és nekik is sikerült megszakítás nélkül háromszor betalálniuk, míg Pastrovics Melinda kiválóan védett (24-22).

Laluska Eszter kiállítása alatt megmaradt a különbség, a kapusok remekeltek mindkét oldalon. Laluska visszatért, gólt lőtt, és a győriek időt kértek 1:13 perccel a vége előtt 24-23-nál. De aztán Görbicz betalált, eldöntve ezzel a mérkőzést és az aranyérem sorsát.

A Győr korábban 1957-ben, 1959-ben és tavaly volt bajnok az élvonalban.

Szombaton a Győr a KEK, az FTC pedig az EHF Kupa döntőjének visszavágóján lép pályára.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×