eur:
393.84
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Räikkönen: itt a vége!

A szezon egyharmada után lemondott az idei világbajnoki cím megszerzésének lehetőségéről a kétszeres ezüstérmes finn Kimi Räikkönen.

A Forma-1-es McLaren-istálló versenyzője szerint a Renault és a Ferrari küzd az elsőségért, neki pedig legfeljebb néhány futamgyőzelem juthat.

Hasonlóképpen látja a helyzetet a wokingiak ügyvezetője, Martin Whitmarsh is. A szakember szerint a vártnál jóval nagyobb volt a különbség Barcelonában a két élcsapat és a McLaren között, így Räikkönen alapvetően nem is érhetett volna el jobb eredményt a megszerzett ötödik helynél.

Kiváló képességek, pechsorozat

A McLaren első számú pilótája eddig 27 pontot gyűjtött, ezzel harmadik a világbajnoki pontversenyben, míg a címvédő spanyol Fernando Alonso (Renault) már 54 pontnál tart, ráadásul az európai futamokon igen meggyőző teljesítménnyel előrukkoló hétszeres világbajnok, Michael Schumacher (Ferrari) is szerzett már 39 egységet.

Képességei alapján a finn versenyző már világbajnok lehetne, de a McLaren-Mercedes (és egyszer-egyszer saját) hibái miatt eddig még nem sikerült az 1-es sorszámú autóval kezdenie egy idényt.

Heteken belül kiderül, hogy Räikkönen marad-e a McLarennél, de a kisebb-nagyobb kudarcok után a távozása ennél sokkal valószínűbb. Hosszú ideje nem titok: a Ferrari és a Renault is tárt karokkal várja a finn klasszist.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×