Fenekestül felfordulhat a Forma-1

Infostart
2006. május 15. 10:02
Michael Schumacher, Kimi Räikkönen, Flavio Briatore. Csak néhány név, akik nagy bejelentéseket tesznek a jövőjükkel kapcsolatban.

Az már korábban eldőlt, hogy a világbajnoki címvédő Fernando Alonso az idei év végén elhagyja a Renault istállót, és a McLaren-Mercedeshez szerződik.

A megüresedett helyre sokan pályáznak, de még az sem biztos, hogy Flavio Briatore marad a csapat élén. Az egykori "ruhásember", aki korábban a Benetton csapattal és Schumacherrel is világbajnoki címet szerzett, a hétvégi spanyol nagydíjon azt nyilatkozta: "Már nem érzem olyan jól magam a Formula-1-ben, és csökkent a motivációm is."

A Renault vezetősége azonban sürgeti Briatorét, hogy írja alá szerződését a következő évekre is.

Räikkönen: merre tovább?

Kimi Räikkönen jövője is hamarosan eldől. A finnek kétszeres világbajnoki ezüstérmesét már szóba hozták a Ferrarival, és a Renault-val is, de olyan hírek is napvilágot láttak, hogy marad a McLaren istállónál, Alonso csapattársaként.

Räikkönen ugyan még nem hozná nyilvánosságra döntését, a McLaren azonban közölte: két-három héten belül bejelentik a csapat jövő évi felállását. Egyúttal kiderül az is, hogy marad-e Räikkönen a workingiaknál.

Schumacher: megy vagy marad?

A Ferrarinál is hasonló a helyzet. Michael Schumacher ugyan azt mondta, hogy csak év végén jelenti be, marad-e a Forma-1-ben, a Ferrari azonban már a nyárra kilátásba helyezte, hogy megnevezi 2007-es pilótapárosát. Márpedig Michael Schumacher már többször hangsúlyozta: ő egy Ferrari volánja mögül fog visszavonulni...