eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Előny a Veszprémnél

A címvédő Veszprém 36-32-re nyert a vendég Szeged ellen a férfi kézilabda-bajnoki döntő harmadik meccsén. A Veszprémet már csak egy siker választja el az újabb elsőségtől.

A mérkőzés elején felváltva estek a gólok, és felváltva vezettek a csapatok. Az átlövőkre nem igazán léptek ki, így szabadon kísérletezhettek. A vendégeknél főleg a szerb légiósok sziporkáztak, így negyedóra után 9-7-es Szeged-előnyt mutatott az eredményjelző. Mezei, majd Ilyés kiállítása alatt viszont rendezte sorait a Veszprém, és fordított. A szünet előtti hajrában Vadkerti is büntetést kapott, a hazaiak pedig sorozatban hét gólt szerezve alaposan elhúztak.

A második félidőben valamelyest jobban játszott a Szeged, és Bendó révén közelebb férkőzött. Közben két klasszis, Perez és Mezei piros lapot kapott. Úgy tűnt, hogy a címvédő tudja őrizni biztosnak nevezhető 3-4 gólos előnyét, ám amikor Gál is begyűjtötte harmadik kiállítását és már nem térhetett vissza, erőt gyűjtött a Tisza-parti alakulat, és fokozatosan zárkózott fel. Az 51. percben már csak 29-27-re vezetett a Veszprém, ám emberhátrányban megint hazai találat született.

A hajrában egyre paprikásabb lett a hangulat, sok volt a szabálytalanság, a durva megmozdulás, lökdösődés, így jöttek a kiállítások, és Ilyésnek is ki kellett szállnia a csatából. A kapusok, Tatai és Puljezevic remekeltek ebben a szakaszban, de az idő a hazaiaknak dolgozott.

Az utolsó öt perc 31-28-ról indult, és a Veszprém jobb védekezésének és labdaszerzéseinek köszönhetőn ziccereket lőhetett, amivel végül megnyerte az izgalmas összecsapást.

A következő mérkőzésnek csütörtökön Szeged ad otthont, és ha a Veszprém győz, újra aranyérmes.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×