Kizárhatják a Juventust az élvonalból

InfoRádió / MTI
2006. május 12. 17:10
A múlt héten kirobbant bundabotrány miatt 47 személy ellen indult eljárás. Olasz lapértesülések szerint a rendőrség vizsgálja Gianluigi Buffonnak, a Juventus válogatott kapusának telefonbeszélgetéseit is.

A válogatott klasszis és három - egyelőre - meg nem nevezett játékostársa a távozó főigazgató, Luciano Moggi által megszervezett eredményekre fogadott, ezzel a futballisták a becslések szerint évente fejenként 1,6 millió euróra tettek szert.

A vizsgálatokat már öt ügyészség folytatja. A nápolyi ügyészség neve elhallgatását kérő munkatársa elárulta, hogy az előző szezonból a Juventus 38 bajnokija közül 29-ről feltételezik, hogy manipulált eredmény született.

Luciano Moggi, a Juventus csütörtökön lemondott főigazgatója ellen 2400 oldalas vádirat készült.

Az ügy előzménye, hogy Moggi a vád szerint "megrendelte" a klub mérkőzéseire a bírókat, és ebben többen segítettek neki.  Az ügy miatt a napokban lemondott az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke, Franco Carraro is.

A rendőrség mellett az olasz és az európai szövetség, valamint az ügyészség is nyomoz.

Ha bebizonyosodik a Juventus bűnössége, a torinói klub elveszti az előző idényben nyert bajnoki aranyérmét, sőt, akár ki is zárhatják az élvonalból.

Nem mellesleg a Juventus vasárnap bajnok lehet, ha legalább egy pontot szerez a Reggina ellen, vagy ha a Milan nem győzi le a Romát a fővárosban.