eur:
393.78
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Júliusban bokszol újra Madár, de nem lesz címegyesítés

Várhatóan július 29-én lép ismét ringbe Erdei Zsolt, aki érzése szerint nyugodt mérkőzésen védte meg félnehézsúlyú címét az ausztrál Paul Murdoch ellen szombaton.

A Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoka elmondta: január közepén Hamburgban kezdték meg a felkészülést, ami kiválóan sikerült.

Erdei Zsolt hozzátette: csak az hátráltatta a felkészülését, hogy állapotos feleségét megviseli a terhesség, többször kórházba kellett vinni, mert rosszul érezte magát és nagyon lefogyott.

A mérkőzés előtt Madár háromhetes edzőtáborba vonult, ahol "zavartalan körülmények között, remek edzőpartnerekkel kesztyűzhetett", a mérkőzés előtt pedig könnyedén tudta hozni a súlyát.

Nyugodt mérkőzés

A mérkőzést Erdei Zsolt úgy jellemezte, hogy bár volt benne némi feszültség, de nyugodtan tudott bokszolni.

Zárt védekezésre építettem a taktikát, tudtam, hogy gyorsabb vagyok Murdochnál, akit rendszeresen meg tudtam előzni - hangsúlyozta a világbajnok.

A 10. menetben technikai k.o.-val győző öklöző saját bevallása szerint egyedül azzal volt kicsit elégedetlen, hogy a megrendült ellenféllel szemben kapkodott.

Elsősorban a nyolcadik menetre gondolok, amelyben már padlón volt Murdoch. Ekkor szinte elhittem, hogy vége a meccsnek, nem is értettem, miért engedi tovább a bíró. Ezen egy kicsit felhúztam magam és nekirontottam, ami hiba, hiszen a haldokló ellenfél a legveszélyesebb - tette hozzá.

Nem lesz címegyesítés

A jövőjéről Erdei Zsolt azt mondta: nyolcvan százalékig biztos abban, hogy július 29-én bokszol újra, a címegyesítés ugyanakkor egyelőre nincs napirenden.

Amennyire én tudom, Fabrice Tiozzo, a WBA bajnoka komoly súlyproblémákkal küszködik és nem is nagyon akar ellenem öklözni, az IBF világbajnok Clinton Woods kötelező címvédés előtt áll, míg a WBC-király Tomasz Adameknek gondjai vannak menedzserével, Don Kinggel - ecsetelte az akadályokat.

Balzsay a májra ment

A düsseldorfi eseményen a nagyközépsúlyú Balzsay Károly is kötelek közé lépett, ahol két perc alatt kiütötte a tanzániai Maneno Oswaldot.

A meccset nyugodtan kezdtem, majd gyorsan kiderült, hogy testre kell dolgozni Maneno ellen. A menet közepén előbb egy májra, majd a gyomorszájára mértem nagy erejű ütést, ami után "le is ment" - részletezte a rövid összecsapást a boxoló.

Balzsay Károly legközelebb július 15-én Hamburgban bokszol, de sem az ellenfél, sem a tét nem ismert.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×