Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Sevilla kiütéssel nyerte meg az UEFA Kupát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A spanyol Sevilla nyerte a labdarúgó UEFA Kupát, mivel a döntőben 4-0-ra kiütötte az angol Middlesbrough csapatát Eindhoovenben. A spanyol együttes a klub történetének első nemzetközi trófeáját hódította el.

A Sevilla kezdte aktívabban a mérkőzést, a Middlesbrough játékosai mintha kint sem lettek volna a pályán, és később sem találták a ritmust.

A spanyolok agresszivitása a 27. percben hozta meg - első - gyümölcsét: Alves jobb oldali beadását követően a teljesen üresen álló Luis Fabiano a büntetőpontról a jobb kapufa segítségével fejelt a hálóba (1-0).

Az első játékrészben komolyabb helyzet már nem alakult ki, így a spanyol gárda megérdemelt előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A második félidő viszont egy hatalmas angol - pontosabban ausztrál - ziccerrel kezdődött: Mark Viduka az 50. percben egy jobb oldali beívelés után mintegy négy méterről bombázhatott volna a spanyolok hálójába, ehelyett Andres Palopot, a Sevilla kapusát találta telibe!

Utólag ez a momentum döntőnek bizonyult, mivel ezután már az angolok nem alakítottak ki komolyabb helyzetet, pedig Steve McClaren, a leendő angol szövetségi kapitány behozta a csodacserét, Massimo Maccaronét is, de ezúttal ő sem segített.

A sevillai henger a 78. percben indult be: az olasz Enzo Maresca passzolt a jobb szélen előre törő Jesus Navashoz, aki a jó ütemben érkező Freddy Kanouté elé gurított, de a francia csatár még közelről Mark Schwarzer kapusba lőtt, a kipattanót pedig Maresca bombázta a hálóba (2-0).

Nem sokkal később a 84. percben egy röviden kifejelt labdát Maresca 20 méterről lőtt a bal alsó sarokba (3-0).

A slusszpoént is a spanyolok követték el: a 89. percben Maresca jobb oldalról leadott lövését Schwarzer középre, éppen Kanouté elé ütötte, aki hét méterről egyből a kapu közepébe lőtt (4-0).