eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Gyárfás már bánja

Elnézést kért Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának tagjaitól. A szövetség elnöke a képviselőket korábban beteg embereknek titulálta és elmegyógyintézetbe küldte volna, a bizottság döntése kapcsán. Azt azonban fenntartja, hogy nem lehet így "ugrálni az Európai Úszószövetség idegein".

Gyárfás Tamás korábban rémálomnak nevezte, ami a margitszigeti uszodaépítés körül zajlik.

Május 5-én kijelentette: elmebeteg állapot a rendezvény előtt másfél hónappal arról vitázni, épüljön-e mobillelátó, akik erről hoznak döntést, azokat pedig elmegyógyintézetbe kellene küldeni, nem bizottságokba.

A Magyar Úszószövetség elnöke most örül a döntésnek, amely szerint megépülhet a tribün, és megkövet mindenkit a korábbi kirohanásaiért, bár továbbra is furcsállja, hogy miután 2002-ben Magyarország megkapta az Eb rendezési jogát, most annak kell örülni, hogy a lelátó is megépülhet.

Az InfoRádióban elmondta: az Európai Úszószövetséget nem nagyon vigasztalja az, hogy jelenleg 140-en dolgoznak az uszoda építésén. Õk arra kíváncsiak, mikor lehet elkezdeni a rendezvény próbáit.

Gyárfás Tamás emlékeztetett arra, hogy az athéni olimpiára 47 létesítmény készült el, mégis mindenki arról cikkezett, hogy az egyiknél nem fejeződött be időben a gyepesítés.

Magyarországnak egyetlen létesítményt kellett felépítenie, ezzel sem készült el időben. Annak ellenére, hogy a rendezés jogát 2002 decemberében kapta meg az ország, és 2002 nyarán már megvolt a kormánygarancia egy fedett uszoda építésére.

"Megkövetek mindenkit, akire azt mondtam, hogy eszement, de nem lehet ugrálni az Európai Úszószövetség idegein, nem lehet ilyen izgalmakat kelteni" - jelentette ki Gyárfás Tamás.

Épülhet a tribün

Megadta a közterület-használati engedélyt az úszó Európa-bajnokság ideiglenes létesítményeihez a fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottsága. Erről rendkívüli ülésén döntött a testület.

Múlt szerdán a kormánypárti és az ellenzéki képviselők szavazategyenlősége miatt elutasították az engedély megadását. Ezúttal a kormánypárti többség voksaival döntöttek az engedély megadásáról.

A képviselők ugyanakkor egyhangúlag elfogadhatatlannak nevezték, hogy egy építkezés végén kértek engedélyt az adott munkához.

{{keretes_cim}}

Körülbelül 140-en dolgoznak a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda új
épületein, mondta az építkezés egyik vezetője. Új lelátóknak, egy műugró toronynak, egy új medencének és kiszolgáló-épületeknek kell elkészülniük a július 26-án kezdődő úszó Európa bajnokságra.

Az épületek szerkezete elkészült, de a műugró torony körül még állványok vannak, és a medence betonozása sem száradt meg teljesen. Hiányoznak a lelátókon a korlátok és az ülések, több helyen még földmunkákat végeznek. Arra a kérdésre, hogy elkészülnek-e a munkák az Európa-bajnokság július 26-ai kezdetére az építésvezető nem tudott válaszolni. Elmondta, most még csak a szerkezeti munkák folynak, a berendezéssel egy másik vállalatot bíztak meg.


KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×