Már biztos az új angol szövetségi kapitány személye?

Infostart
2006. május 1. 23:07
Brit lapinformációk szerint az angol labdarúgó szövetség még a héten kinevezi az angol élvonalban szereplő Middlesborough vezetőedzőjét a szövetségi kapitányi posztra. Steve McClaren négy éves szerződést kaphat, évi 2,5 millió fontos (950 millió forintos) fizetéssel.

Az angol labdarúgó szövetség (FA) várhatóan még a héten kinevezi szövetségi kapitánynak az élvonalbeli Middlesborough vezetőedzőjét. Steve McClaren neve azt követően merült fel, hogy a volt brazil, jelenleg portugál szövetségi kapitány, Luiz Felipe Scolari visszautasította az FA ajánlatát.

Steve McClaren az utóbbi időszakban személyi és szakmai nehézségekkel is szembesült. Szakértők szerint éppen az ezen időszakban tanúsított nyugodt magatartása döntött végül mellette.

Az angol szövetségnek ugyanakkor várhatóan ki kell vásárolnia az edzőt jelenlegi csapatától, ami egyes források szerint 1 millió 750 ezer fontba (667 millió forintba) kerülhet.

A szövetség Steve McClarennek négy évre szóló szerződést, mintegy 2,5 millió fontos (950 millió forintos) éves fizetéssel ajánl majd.