Megbüntette klubja a magáról megfeledkezett pólóedzőt

InfoRádió / MTI
2006. április 26. 20:27
Az Eger férfi vízilabdacsapatának vezetősége komoly pénzbüntetést szabott ki Gerendás Györgyre, az együttes december 31-ig eltiltott trénerére, de továbra is számít a szakember munkájára.

Gerendás április 22-én, a Komjádi uszodában, a Vasas ellen 14-10-re elveszített bajnoki elődöntő-mérkőzés után megütötte Méhes Jenőt, az angyalföldiek szakosztályvezetőjét. Tettéért a szövetség év végéig eltiltotta meccseken az edzői feladatok ellátásától. A tréner a döntést tudomásul vette.
   
Az egri klub elnöksége szerdai ülése után nyilatkozatot adott ki, amelyben elítéli Gerendás György cselekedetét, ezért a szakvezetőt megbünteti, ezzel azonban az ügyet lezártnak tekinti, a szakember 2008. június 30-ig érvényes szerződését nem érintik a történtek.

"Gerendás György az eltiltással elnyerte büntetését, vele szemben további hangulatkeltésnek nincs helye. Gerendás György és az Egri Vízilabda Klub ellehetetlenítése egyetlen józan gondolkodású klubvezető célja sem lehet. A magyar vízilabdában Eger színfolt, vidéki fellegvár és a jövőben is az kíván maradni" - olvasható az elnökség állásfoglalásában.

Halmos Péter ügyvezető elnök a testület jóváhagyásával nyílt levelet írt Markovits Lászlónak, a Vasas elnökének, amelyben meglepetését fejezi ki, amiért a fővárosi egyesület irányítója túl enyhének minősítette Gerendás eltiltását, és súlyosbítást kért.

A levél emlékeztet rá, hogy néhány évvel ezelőtt a Vasas vízilabdázóinak bajnoki döntőben tapasztalt brutalitása tömegverekedéshez vezetett, és a botrány után a vétkesek 6-8 hónapos eltiltással bűnhődtek.

Halmos Péter levelében hangsúlyozza, hogy a nyolc hónapos eltiltás következtében az egriek a rájátszáson kívül a Magyar Kupát és a következő bajnoki szezon első hét fordulóját is Gerendás nélkül játsszák le, ez összesen mintegy húsz tétmérkőzést jelent.

Ezeken a találkozókon a másodedző Tóth Kálmán ül az együttes kispadján.