Megszakad-e az Arsenal sorozata?

InfoRádió / MTI
2006. április 25. 05:23
Ma a Villarreal az Arsenalt fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. Az esélyek a londoniak mellett szólnak, de a spanyolok bizakodnak.

Az elefántcsontparti Touré góljának köszönhetően az Arsenal várhatja nyugodtabban a keddi visszavágót, de Arsene Wenger vezetőedzőt ismerve nem hagyja, hogy játékosai már a párizsi döntőben érezzék magukat.

A londoniak magabiztosságát tovább növelheti, hogy a múlt heti 1-0-ás győzelmüknek köszönhetően sorozatban kilencedik mérkőzésükön nem kaptak gólt a Bajnokok Ligájában, mindezt olyan csapatok ellenében, mint a Real Madrid és a Juventus.

A francia szakember a hétvégi fordulóban már a mai meccsre is gondolt, hiszen egy órán át pihentette két kulcsjátékosát, Henryt és Fabregast a Tottenham elleni bajnokin.

Ezt viszont utólag már lehet, hogy bánja, mert az 1-1-es döntetlennek köszönhetően az Arsenal csak szerencsével előzheti meg a Tottenhamet, amely a BL-indulást érő negyedik helyen áll a bajnokságban.

Várhatóan az ágyúsok kettőzött erővel hajtanak ma este, hiszen valószínűleg már csak akkor indulhatnak a legrangosabb európai kupasorozatban, ha megnyerik azt.

Ehhez azonban még lesz egy-két szavuk Manuel Pellegrini játékosainak. Az Arsenal előnye ellenére sem mehet biztosra, mivel a Villarreal legutóbb az Inter ellen is egygólos hátrányból fordította maga javára a negyedöntőt.

A Villarreal már csak a BL-ben bizonyíthat, mert a hétvégén kikapott a Real Sociedadtól és a tizedik helyre esett vissza a spanyol ligában. A szombati vereség ellenére a spanyol játékosok bíznak a továbbjutásban.

Juan Roman Riquelme, a Villarreal argentin sztárja biztos benne, hogy több gólt is rúgnak ma a londoniaknak, mert úgy látja, az Arsenal védőinek is vannak gyenge pontjaik. A dél-amerikai játékmester szerint nincs olyan csapat, amely képes megúszni kapott gól nélkül az "örökkévalóságig".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást