Döntős a Győr a KEK-ben

InfoRádió / MTI
2006. április 22. 19:57
Bejutott a női kézilabda KEK döntőjébe a Győr. A magyar bajnoki címvédő a hazai ötgólos siker után az elődöntő visszavágóján csak egy góllal, 23-22-re kapott ki a norvég Larvik otthonában.

Az első találkozón öt góllal nyerő Győr jól kezdett (1-2), ám a norvégok gyorsan fordítottak, és 5-2-re elhúztak. Róth Kálmán vezetőedző ezt nem hagyta annyiban.

Az időkérés után csapata zártabban védekezett és sokkal pontosabban támadott, így még a félidő előtt fordított. Az előny még nagyobb lehetett volna, ha nem marad ki egy hétméteres.

A második játékrészben ugyan gyorsan egyenlített a Larvik, ám elhúzni nem tudott. Fej fej mellett haladt a két együttes, az magyar bajnok érett játékkal őrizte az első csatában megszerzett előnyét.

A hajrában ugyan szinte mindent (egészpályás letámadást, gyors támadásvezetést) bevetett a skandináv együttes, ám erejéből csak minimális - a továbbjutáshoz nem elegendő - győzelemre tellett.

A Győr minden bizonnyal a Buducnost Podgorica ellen lép majd pályára a döntőben, mivel a szerb-montenegrói alakulat a múlt héten a norvég Gjerpen Skien otthonában 28-24-re nyert.