Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Magyar válogatott: Bozsik, Détári...

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Bozsik Péter és szövetségi edzője, Détári Lajos aláírta a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozat végéig, azaz 2007 novemberéig szóló szerződését.

"Az elnökség választása azért esett Bozsik Péterre, mert megbízható személyiség, ami garancia lehet az eredményességre is. Nem elhanyagolható tényező neve és szakmai múltja sem. Reméljük a válogatott szereplése révén még veretesebb lesz a Bozsik név" - indokolta a sportág vezető testületének döntését Kisteleki István elnök, miután átadta a két szakembernek a díszes megbízólevelet.

Détári Lajossal kapcsolatban Kisteleki elmondta, hogy kvalitásait játékosként bizonyította, habitusa pedig segítheti Bozsik munkáját, illetve dinamizmussal töltheti meg a válogatott játékát.

A szerződést az erre az eseményre készült tollal írták alá a felek. A nemzeti együttes 45. szakvezetője tréfásan megjegyezte: már ezért megérte.

Kisteleki a szerződéssel kapcsolatban elmondta, hogy minden az eredményességtől függ. Amennyiben a válogatott az első három között végez Eb-selejtező csoportjában, akkor a kontraktus a 2010-es világbajnoki selejtezők végéig szól, míg negyedik hely esetén az elnökség dönt a folytatásról.

"Az elkövetkezendő napokban tisztul le a szakmai stáb pontos összetétele. A tervünk az, hogy első lépésben visszaállítsuk a válogatottság rangját. Csapatban és állandó keretben gondolkodunk, akárcsak sikeres elődeink" - mondta beköszönőjében Bozsik Péter.

"Jó párost fogunk alkotni. Célunk, hogy 2012-re ütőképes csapatunk legyen, s mi ketten üljünk a magyar válogatott kispadján a remélhetőleg hazai rendezésű Eb-n" - nyilatkozott Détári.