Bekeményít az MLSZ

InfoRádió / MTI
2006. április 20. 20:47
A következő bajnokságra csak az a klub nevezhet be, amely a Profi Liga Kft-től felvett hitelt június 15-ig maradéktalanul, azaz tőke- és kamattartozásokkal együtt visszafizeti.

Ferencz Gábor, a reorganizációs kötvényeket kibocsátott Profi Liga Kft-t tulajdonló Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga (MHLL) egykori elnöke, az MLSZ elnökségi tagja szerdán azt mondta: szinte minden élvonalbeli klub élt a hitelfelvételi lehetőséggel.

Egyúttal megerősítette, hogy a Pécsnek, a REAC-nak, a Vasasnak, a Zalaegerszegnek, a Tatabányának és a Győrnek nincs lejárt tartozása a reorganizációs hitelből, és elmondta, hogy az adósokkal kapcsolatosan a sajtóban megjelent összegek - Újpest (136 millió forint), a Diósgyőr (111 millió), a Ferencváros (96 millió), FC Fehérvár (80 millió) - nagyságrendileg pontosak.

Eldőlt, hogy május 10-én, az Üllői úton rendezik a Magyar Kupa fináléját és a győztes öt, a második helyezett három millió forintos jutalomban részesül. A Szuperkupa mérkőzéseit július 15-én, illetve 19-én rendezik.