Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megalázták a Honvédot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kettős vereséggel búcsúzott a Honvéd a férfi vízilabda Euroligában. Kovács István edző csapata a negyeddöntő visszavágóján 12-7-re veszített a vendég olasz Pro Reccóval szemben.

Óriási várakozás előzte meg a hét olimpiai bajnokot felvonultató, ötszörös magyar bajnok Honvéd, illetve a Madaras Norberttel és Szívós Mártonnal felálló Pro Recco összecsapását. A hazai játékosok és szurkolók egyaránt bíztak abban, hogy sikerül ledolgozni a háromgólos hátrányt (11-8), és a fővárosiak ismét bejutnak a Final Fourba.

Kovács István edző együttese görcsösen, kapkodva kezdett, sorra puskázta el az emberelőnyöket, és Vujasinovic a negyed egyetlen találatával a vendégeket juttatta előnyhöz.

A 9. percig kellett várni az első hazai gólra, de a Honvéd ezután sem tudott igazán kibontakozni. Vujasinovic ismét mattolta Gergelyt, de Hárai rögtön egyenlített. A házigazdák a játékrész hátralévő részében is bizonytalanok voltak a befejezéseknél, a szünetre a magabiztosan pólózó Recco vonulhatott előnnyel (2-3).

A fordulás után sem találták Benedekék a vendégek betonvédelmének ellenszerét, sőt, az olaszok nem csak a védekezésben, de a támadásban is föléjük nőttek. A hazai hívek dermedten figyelték kedvenceik vergődését, akik számára a harmadik 8 percben nemcsak a továbbjutás, hanem a győzelem is elúszott.

Molnár centerposzton alulmaradt Calcaterával szemben, míg a magyar válogatott klasszisának momentuma sem volt, addig az olasz középjátékos rendre lefordult őrzőjéről (4-7).

A zárófelvonásban becsületből még küzdött a magyar gárda, de a különbség tovább nőtt, az olaszok nem csak eredményesen, de igen tetszetősen is játszottak. A hajrában Madaras bal keze kétszer is villant, a parádézó olasz kapus eszén pedig Biroséknak szinte lehetetlen volt túljárni.

A Recco a játék minden elemében jócskán felülmúlta riválisát és megérdemelten jutott a Final Fourba. A Honvéd az elmúlt négy évadban rendre ott volt a négy között, ezúttal azonban már a negyeddöntőben búcsúzni kényszerült.