Sztárcsatárok hiányoznak a Milan-Barcelonáról

Infostart
2006. április 18. 05:55
A Milan és a Barcelona is hazai győzelemmel hangolt a labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésére. Az összecsapáson a Barcelona három kulcsjátékosa nem léphet pályára, de milánóiak sem a legerősebb összeállításban szerepelnek kedden este.

A Milan és a Barcelona is az előzetes esélyeket igazolta azzal, hogy bekerült a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Mindkét csapat szezonja kiemelkedően sikerült, a milánóiakat csak az bosszanthatja, hogy az olasz bajnokságban a Juventus még náluk is jobban szerepel.

Maldiniék pénteken 1-0-ra legyőzték városi riválisukat, az Intert, így a második helyet már aligha bukják el, az aranyérem megszerzésére viszont annak ellenére nem maradt sok esélyük, hogy a Juventus csak 1-1-es döntetlent hozott össze a Cagliari pályáján. A torinói csapat ugyanis még így is öt ponttal vezet.

Spanyolországban a Barcelona már gyakorlatilag bajnoknak számít, miután pénteken 1-0-ra legyőzte a szintén BL-elődöntős Villarrealt. A katalán gárda 11 ponttal előzi meg a második helyen álló Valenciát, és már csak öt forduló maradt hátra.

Carlo Ancelotti, a Milan vezetőedzője az elmúlt héten még abban bízhatott, hogy a hiányzók nélkül várhatja a Barcelona elleni meccset, de Filippo Inzaghi belázasodott, hétfőn nem tudott edzeni sem, így nem léphet pályára kedden este. A lesipuskás csatárt vélhetően a szintén olasz Alberto Gilardino pótolja.

Frank Rijkaardra nehezebb feladat vár, hiszen a támadószekció három tagját is nélkülöznie kell. Az argentin Lionel Messire és a svéd Henrik Larssonra sérülés, a portugál-brazil Decóra pedig eltiltás miatt nem számíthat a holland edző, így a Barcelonának a szokásosnál is nagyobb szüksége lesz a Ronaldinho-Samuel Eto'o kettős eredményes játékára.

A két gárda eddig hétszer találkozott egymással: egy döntetlen mellett a Milan és a Barcelona is háromszor nyert. A legemlékezetesebb találkozójuk az 1994-es BL-döntő volt, akkor az olasz csapat 4-0-ra győzött.

A Milan egyébként utolsó 13 hazai BL-meccséből 12-t megnyert, egyszer döntetlent ért el, gólkülönbsége pedig 34-8. A katalánok ebben az idényben lejátszott 10 BL-összecsapásukon nem kaptak ki, 21-4-es gólkülönbségük pedig szintén önmagáért beszél.