Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Megóvhatja a Fradi az Újpest elleni meccset

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az InfoRádió értesülése szerint a Vasas és a Debrecen után a Ferencváros is óvást nyújthat be az újpesti Füzi Ákos szereplése miatt.

Folytatódik a magyar labdarúgás jelenlegi szappanoperája, mivel a Fradi vezetői várhatóan óvást nyújtanak be Füzi Ákos szereplése miatt a vasárnapi, 2-1-re elveszített bajnoki rangadóval kapcsolatban.

Horváth K. József, a Ferencváros kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak azt mondta: a vezetők jelenleg az óvás jogi alapját keresik, és ha megfelelő indokot találnak, akkor valószínűleg megóvják a vasárnapi meccset. Hozzátette: a beadvány elkészítéséhez nyolc napjuk van.

Február eleje óta nincs döntés

Az Újpest február 8-án, Nagyszombaton játszott felkészülési mérkőzést a szlovák Spartak Trnava ellen. A találkozó első félidejének végén Füzit ütés miatt kiállították, és emiatt addig nem szerepelhetett volna, amíg a szövetség fegyelmi bizottsága nem dönt eltiltásáról.

Az Újpest szerint a középpályás azon a felkészülési meccsen még nem volt a listavezető futballistája, ezért volt klubjára, az osztrák Admira Wackerre vontakoznak a szankciók.

A Debrecen az UEFA-hoz fordult

Korábban a Vasas, majd a Debrecen is megóvta Füzi Ákos szereplését, de mindkét klub beadványát elutasították - érdekesség, hogy a két rivális elleni meccseket egyaránt egy góllal nyerte meg a lila-fehér gárda.

A két egyesület szerint az esettel kapcsolatban nem született fegyelmi határozat, ezért a futballista nem léphetne pályára.

A fegyelmi bizottság az újpestieknek adott igazat, ezért a debreceni klubvezetők már beadták a szükséges papírokat az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA).