A Barcelona nyerni tudott Milánóban

Infostart
2006. április 18. 22:33
A Barcelona taktikus játékkal 1-0-ra győzött a Milan otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. A gólt a francia Ludovic Giuly lőtte az 57. percben Ronaldinho álompasszából. A visszavágót jövő szerdán rendezik.

A Milan kezdte jobban a meccset, az első negyedóra végére két óriási helyzetet is kialakított a hazai csapat, de Alberto Gilardino lövése után a kapufán csattant a labda, majd Andrij Sevcsenko fejesét Victor Valdés kivédte.

 

A félidő közepére a három kulcsjátékosát, Decót, Henrik Larssont és Lionel Messit is nélkülöző Barcelona átvette a irányítást, a remek színvonalú, látványos megoldásokban sem szűkölködő meccsen egyre többször veszélyeztett a vendéggárda.

 

A második félidőben is a katalánok voltak határozottabbak, míg Gilardino az 51. percben ismét óriási ziccerben hibázott, hat perccel később Giuly egy remek lövéssel megszerezte a vezetést a Barcelonának. A gól után nem sokkal Ronaldinho akár meg is duplázhatta volna az előnyt, de finom lövése után a kapufáról kifelé pattant a labda.

 

A spanyol bajnoki címvédő a hátralévő fél órában rendkívül taktikusan játszott, és megérdemelten szerzett előnyt a jövő szerdai visszavágóra.

 

A Milan nem játszott rosszul, Kaká kiválóan osztogatott, de nagyon hiányzott a csapatnak a betegeskedő Filippo Inzaghi kapu előtti határozottsága. A másik oldalon Ronaldinho ismét szemet gyönyörködtető játékkal szórakoztatta a nézőket, Giuly pedig ismét bizonyította, hogy Frank Rijkaard vezetőedző bármikor számíthat rá.

 

Az elődöntő másik ágán az Arsenal a Villarrealt látja vendégül. A londoni meccs szerdán este háromnegyedkor kilenckor kezdődik.