Nagy pénteket tartanak a Bajnokok Ligája elődöntősei

Infostart
2006. április 14. 15:37
A labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntőben érdekelt csapatok közül három is péntek este lép pályára, a Barcelona és a Villarreal éppen egymás ellen. Nem vár könnyebb mérkőzés a Milanra sem: városi rangadót vív az Interrel szemben.

A milánói rangadó tétje a második hely megszerzése. Ennek azért van jelentősége, mert az ezüstérmesnek nem kell selejtezőt vívnia a Bajnokok Ligája következő igényében.

Öt fordulóval a bajnokság vége előtt egyik csapatnak sincs komoly esélye a Juventus utolérésére: a Milan hét, az Inter kilenc ponttal van lemaradva a címvédő mögött.

A rangadó a kék-feketék számára fontosabb, hiszen ők a Villarreallal szemben kiestek a Bajnokok Ligájából. Ezt a szurkolók igencsak rosszul viselték: megtámadták a csapat játékosait.

A gyenge szereplés nyomán egyre több hír jelenik meg arról, hogy az Inter tulajdonosa, Massimo Moratti eladná a csapatot, amennyiben megfelelően tőkeerős vevő jelentkezik.

Rangadó a Nou Campban

A Bajnokok Ligája elődöntőjének két spanyol csapata egymás ellen játszik: a listavezető Barcelona a nyolcadik helyen álló Villarrealt fogadja a bajnokság 33. fordulójában.

Frank Rijkaard, a Barcelona edzője továbbra sem számíthat fiatal argentin klasszisára, Lionel Messire. A csapatkapitány, Carles Puyol sem játszhat, mivel az előző fordulóban, a Santander ellen kiállították.

A párosítás akár a BL párizsi döntőjében is megismétlődhet, ezt a Barcelonával szemben a Milan, a Villarreallal szemben az Arsenal igyekszik megakadályozni.

Utóbbi gárda csak szombaton lép pályára, amikor Gera Zoltán csapatát, a West Bromwich Albiont fogadja a Highburyben.