Michael Schumacher a Renault-nál?

InfoRádió / MTI
2006. április 13. 16:16
Német lapértesülés szerint jövőre Michael Schumacher, a Ferrari pilótája foglalhatja el a címvédő spanyol Fernando Alonso megüresedő helyét a Forma-1-es Renault istállónál.

A Bild című napilap úgy tudja, hogy Flavio Briatore, a francia csapat főnöke már felvette a kapcsolatot a hétszeres világbajnok menedzserével.

"Már régóta ismerjük egymást, sokat beszélgetünk. Flavio azt javasolta, hogy mielőtt Michael hosszabbítana a Ferrarival, találkozzunk és tárgyaljunk" - mondta a rámenőssége miatt csak "Mr. Húsz Százalék" becenéven emlegetett Willi Weber a Bildnek.

Alonso már korábban aláírt a McLarenhez, a német sztár pedig azt mondta, hogy csak az idény közepén dönti el, golytatja-e pályafutását. Igaz, akkor még hozzátette, csakis a Ferrarival képzeli el a jövőjét.

Minden idők legsikeresebb Forma-1-es pilótája 1994-ben és 1995-ben a Benettonnal - éppen Flavio Briatore irányításával - lett világbajnok, majd a maranellói istállóhoz került, és néhány nehezebb év után 2000 és 2004 között ötször nyerte meg a pontversenyt.

"Amikor ezeket a történeteket hallom, csak azt tudom válaszolni: szóbeszédeket nem kommentálok" - mondta Michael Schumacher.