Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gólt sem szerzett a magyar válogatott

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar jégkorong-válogatott ismét minimális különbséggel, ezúttal 1-0-ra kapott ki a német csapattól felkészülési mérkőzésen, a káposztásmegyeri Koriközpontban.

A két együttes csütörtökön Székesfehérváron találkozott, akkor nagy csatában a vendégek nyertek 3-2-re. Ahhoz az összecsapáshoz képest sokat cserélt Pat Cortina szövetségi kapitány, a támadósorokat, a védőpárokat variálta, míg Budai Krisztián helyett az Olaszországban légióskodó Szuper Levente védett.

Az első harmadban sokkal frissebben mozgott a magyar gárda, előbb Vas, majd Ocskay előtt adódott komoly helyzet, ám Müller kapus jó reflexszel hárított. Sőt, egyszer az egyik védő blokkolt helyette, pedig a kapus már verve volt. A folytatásban a németek is veszélyeztettek, ám vagy Szuper védett vagy pedig mellé ment a lövés.

A második játékrész enyhe német mezőnyfölényt hozott, ám a sportszerű összecsapáson egyetlen emberelőnyüket kihagyták. Aztán a 33. percben megtört a jég, Retzer a kapu mögül visszakanyarodva fonákkal a felsőléc segítségével szerzett vezetést.

A magyarok a jól záró védők miatt alig tudtak helyzetbe kerülni, igaz, ha Peterdi jobban összpontosít, akkor egyenlíthetett volna.

A záró felvonást négyperces emberelőnnyel nyitotta a házigazda válogatott, ám lövésig sem jutott. Azonos létszámban előbb Palkovics, majd Gergely veszélyeztetett, eredménytelenül. Az iramra nem lehetett panasz, a magyarok tartották a lépést az olimpiai tizedikkel. Az 53. percben Fekete is betalálhatott volna, Müller azonban lábbal védett.

A végjátékban Fekete kísérlete halt el a kapus lepkéskesztyűjében. Az utolsó percben Szuper helyett mezőnyjátékos ment a jégre, ám ziccert nem sikerült kialakítani.

A magyar válogatott kedden és szerdán a lengyelekkel mérkőzik Sanokban, majd április 19-én Zalaegerszegen fogadja a horvátokat. A divízió I-es vébét április 24. és 30. között rendezik a franciaországi Amiens-ben.