Ronaldo: irány New York?

Infostart
2006. április 7. 16:21
Sajtóértesülések szerint a New York/New Jersey Metrostars labdarúgócsapatának vezetői tárgyalásokat kezdtek Ronaldóval, hogy a nyári vb után náluk folytassa pályafutását.

A New York/New Jersey Metrostars csapatát nemrég vette meg a Red Bull energiaitalgyártó cég, és most a klubvezetők világsztárokkal akarják megerősíteni a csapatot.

Alexi Lalas klubigazgató - aki kitűnő védőmunkájával, valamint hosszú vörös frizurájával és szakállával hívta fel magára a figyelmet a 1994-es amerikai vb-n - az egyesület honlapján úgy nyilatkozott: a jó eredményekhez, jó néhány sztárt kell igazolni, különben az egésznek nincs értelme.

Ronaldo ideális választásnak tűnik, ezért már fel is vettük a kapcsolatot a kétszeres világbajnok csatárral, aki nem zárkózott el a tárgyalások elől - tette hozzá.

A brazil klasszisnak 2008-ig érvényes a szerződése a Real Madridnál, de az új klubelnök, Fernado Martin korábban többször elmondta, hogy senkihez nem ragaszkodik, ezért jó ajánlat esetén bárki távozhat.

Neves játékosokból eddig sem volt hiány a New Yorknál, hiszen már itt játszik a világ- és Európa-bajnok francia Youri Djorkaeff és Tony Meola, aki hosszú éveken keresztül volt az Egyesült Államok válogatottjának első számú kapusa.

New Yorkban nem csak a jelen lehet sikeres, de a múlt is dicső, hiszen 1977 és 1982 között négy bajnoki címet szerzett az akkor Cosmos néven szereplő együttes, amelyben Pelé és Beckenbauer vitte a prímet.