Räikkönen volt a leggyorsabb, Alonso elhúzott

Infostart
2006. április 2. 09:59
Három futam után máris tekintélyes előnnyel vezet a címvédő spanyol Fernando Alonso a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság pontversenyében.

A tavalyinál is jobb idénykezdetet produkált a Renault klasszisa, 2005-ben 26, idén 28 ponttal várhatja az első európai versenyt, a San Marinó-i Nagydíjat.

Alonso a napokban úgy nyilatkozott, hogy biztos a címvédésben. Bár a szezonnak eddig csak az egyhatodán van túl a mezőny, a spanyol pilóta magabiztossága nem alaptalan. Melbourne-ben nem volt ellenfele, riválisaival ellentétben igen precízen vezetett, könnyedén szakadt el az üldözőktől. Bár az utolsó körökben visszavett a tempóból, kétség sem fért győzelme jogosságához.

A címvédőnek egyedül talán a rohamosan fejlődő McLarenek okozhatnak problémát. Az világosan látszik, hogy az előszezonban vergődő wokingiak közelebb kerültek fő riválisukhoz, de nagy kérdés, hogy mikorra tudják ledolgozni gyorsaságibeli hátrányukat.

Tavaly ez már a negyedik-hatodik futamra sikerült, Alonso és a Renault-csapat mégis vissza tudta verni a megbízhatósági problémákkal küszködő McLaren támadásait.

A leggyorsabb melbourne-i kört produkáló Räikkönen most 14 pontos hátrányban van, feleannyi pontot gyűjtött, mint Alonso, de közelebb van hozzá, mint tavaly. 14 ponttal várja az imolai futamot az olasz Giancarlo Fisichella is.

A Ferrari a biztató idénykezdet után visszaesett, a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher, a brazil Felipe Massa és a csapat is sűrűn hibázgatott az ausztráliai futamhétvégén, a taktikai melléfogások és a vezetői bakik után pont nélkül zártak a maranellóiak.

A Honda megbízhatóságban és gyorsaságban is lemaradt a Renault-McLaren párostól, a Williams most is csak küszködött, a BMW-Sauber és a Toyota viszont kezd magára találni.