eur:
393.68
usd:
365.03
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Fradi nyerte az örökrangadót

Lipcsei Péter tizenegyesgóljával 1-0-ra győzött a Ferencváros a vendég MTK ellen a labdarúgó NB I 21. fordulójában. A zöld-fehérek az örökrangadón elért sikerüknek köszönhetően nagyot léptek előre a tabellán.

FTC: Kemenes - Bognár, Tímár, Botis, Balog Z. - Laczkó, Lipcsei, Tőzsér, Leandro, - Bajevszki, Jovánczai

MTK: Végh - Horváth L., Rodenbücher, Sütő, Pollák - Bori, Zabos, Zsidai, Kanta, Czvitkovics - Hrepka

 

Az első félidő:


Mindkét oldalon hiányoznak alapemberek: a hazaiaktól Bojan Lazic, a vendégektől pedig Balogh Béla, Mladen Lambulic és Goran Jezdimirovic.

A mérkőzés első perceiben nem forogtak veszélyben a kapuk, kiegyenlített játék folyt. Mind a Ferencváros, mind az MTK játékosai próbálják az ellenfél tizenhatosára belőni a labdát, de a két védelem jól hárítja a támadásokat.

Az első komolyabb helyzet a 15. percben alakult ki, ekkor Tímár Krisztián lőhetett volna szinte az ötös vonaláról, de a nagy tömörülésben luftot rúgott.

A következő ziccer is a zöld-fehérek előtt alakult ki: Jovánczai Zoltán találthatott volna a hálóba, de a labda már elhagyta a játékteret. Eztuán nem sokkal ismét az FTC és Bajevszki lőhetett volna gólt, de hibázott.

 

Az első komolyabb MTK-helyzet a 25. percben alakult ki. A ferencvárosi tizenhatos bal sarkánál Pollák Zoltán passzolt középre a második hullámban érkező Czvitkovics Péter elé, ő a Fradi-védők közül kilépő Kanta Józsefhez továbbított, de a sérülése után visszatért támadót szerelték a védők.

 

Az első félidő végét kiegyenlített mezőnymunka jellemezte, a fiatal MTK-játékosok lelekesen, bátramn játszottak, a kissé rutinosabb ferencvárosiak pedig magabiztosan játszották meg a labdákat, de nagyobb helyzeteiket vagy elrontották, vagy a rutinos Végh Zoltán állta útjukat.

 

A második játékrészben:

 

A játék képe a szünet után sem változott: a Ferencváros próbálkozott, az MTK nagyszerű támadásokat vezetett, de Garami József játékosai többször is túlcifrázták a helyzeteket.

 

Ez később megbosszulta magát, hiszen Laczkó harcosságának

köszönhetően a 80. percben büntetőhöz jutott az FTC, Lipcsei Péter pedig nem hibázott (1-0).

 

Az MTK fiataljait a meccs végére megzavarta a gól, ekkor az Fradinak akadt még helyzete, de nem volt szerencséjük a befejezéssel.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×