Gera aligha tér vissza a kezdőcsapatba

InfoRádió / MTI
2006. március 18. 19:51
A Birmingham Post című lap internetes kiadása szerint Gera Zoltán, a West Bromwich magyar válogatott futballistája elvesztette a visszatérésért vívott harcot.

Nigel Pearson, a West Bromwich másodedzője szerint egyre kevesebb az esély arra, hogy Gera a szezon vége előtt még pályára lép az első csapatban.

"Mindent megteszünk a felépüléséért, elengedtük Magyarországra, hogy az ottani orvosok segítsék a felgyógyulását, két hónapja egészségesnek kellene lennie, de eddig nem jártunk eredménnyel" - mondta Pearson.

"Tanácstalanok vagyunk, nem tudjuk mit lehetne tenni. Gera sérvműtéte után soha nem épült fel rendesen, mindig közbejött valami apró sérülés. Ha csak négy-öt meccsen tud játszani, az is rengeteget jelentene nekünk. Óriási szükségünk van egy egészséges, jó formában lévő Gerára, de fel kell készülnünk a legrosszabbra is. Igyekszünk a legtöbbet kihozni ebből a nehéz helyzetből" - tette hozzá a szakember.

Gera Zoltánnak november 15-én sérvműtétje volt. Az operáció után a futballista december 13-án egy félidőt játszott az Aston Villa elleni tartalékbajnokin, illetve 26-án a Manchester United otthonában Premier League-találkozón csereként 23 percet töltött a pályán.

Ezenkívül január 7-én 18 perc játéklehetőség jutott neki a Reading elleni FA Kupa-meccsen (és egy gólt szerzett).

Az előző szezonban Gera Zoltán volt a West Bromwich legjobbja, az egyik internetes szakportál pedig beválasztotta a Premier League 2004/2005-ös álomcsapatába.