Fisichella, az öngóllövő

Infostart
2006. március 17. 17:42
Szabó Róbert szakújságíró szerint vasárnap a Forma-1-es Malajziai Nagydíjon a motorok játszhatják a főszerepet, hiszen a V8-asok két egymási utáni futamon most szerepelnek először. A szakújságíró az InfoRádiónak beszélt a hétvégi verseny esélyeiről.

A motorcsere miatt hátrébbról rajtolóknak (David Coulthard, Felipe Massa) a szakújságíró szerint csodára lenne szükségük ahhoz, hogy a dobogóra állhassanak, megismételve ezzel Kimi Räikkönen Bahreinben bemutatott produkcióját. A finn pilóta akkor a 21. pozícióból rajtolva a harmadik helyen ért célba.

Szabó Róbert szerint Malajziában is a Renault, a Ferrari, és a McLaren autói dominálnak, de elképzelhető, hogy nem az év első versenyén is villogó pilótáikkal. Massát ugyan nem tartja még elég érettnek a szakújságíró, de véleménye szerint Giancarlo Fisichella és Juan Pablo Montoya is odaérhet a dobogóra.

Fisichellát ugyanakkor sokan "leírták" tavalyi teljesítménye után. Szabó Róbert az olasz pilótát egy olyan focistához hasonlította, aki döntő helyzetben mindig öngólt lő. Lebecsülni azonban nem szabad, mert jó képességekkel rendelkezik, de most már ki kellene lépnie a nála több mint nyolc évvel fiatalabb Fernando Alonso árnyékából.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást