Motorcsere a Ferrarinál

Infostart
2006. március 15. 17:55
Nehéz helyzetbe került Felipe Massa a Forma-1-es Malajziai Nagydíj előtt. A Ferrari vizsgálata szerint a brazil pilóta autójában ki kell cserélni a motort, mert az erőforrás valószínűleg nem bírná végig a sepangi futamot.

A szabályok szerint az időmérő edzés után tíz hellyel visszasorolják Massát a rajtrácson.

A brazil versenyző a szezonnyitó Bahreini Nagydíjnak a második helyről vághatott neki, de a Ferrari megpördülése, majd a nehézkes kerékcsere után jelentősen visszaesett, és végül csak a kilenc helyet tudta megszerezni.

A motorcsere és a büntetés után most is hasonlóan bonyolult feladat vár Massára, aki a probléma ellenére első pontjait készül megszerezni új csapatával Malajaziában.

A Ferrari-motor megbízhatatlansága a Red Bullt is sújtja, a skót David Coulthard autójában a sakhiri futam levezető körében adta meg magát az erőforrás. Ha ez egy körrel korábban történik, Coulthard büntetés nélkül kaphatott volna új motort.

Maga a skót ezek után úgy gondolja, hogy Red Bulljával valószínűleg az utolsó helyről kell megkezdenie a malajziai futamot. Coulthard megjegyezte, hogy az élmenők a motorcserék után még mindig a középmezőnyből rajtolhatnak, alatta viszont már nem egy McLaren van.

Volt csapattársának, a finn Kimi Räikkönennek edzésbalesete után a 21. helyről kellett megkezdenie a Bahreini Nagydíjat, de a McLaren klasszisa - remek stratégiájának is köszönhetően - a harmadik helyen ért célba.