Spanyol ellenfelet kapott a Veszprém az elődöntőben

InfoRádió / MTI
2006. március 7. 15:03
A spanyol Portland San Antonio lesz a Veszprém ellenfele a férfi kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében. A veszprémi vezetők elégedettek voltak a sorsolás után, mivel elkerülték a nagy esélyes Ciudad Realt.

Az elődöntő első mérkőzése március 25-én vagy 26-án Veszprémben lesz, míg az egy héttel későbbi visszavágónak a spanyol együttes ad otthont.

Zdravko Zovko, a veszprémiek vezetőedzője a sorsolás után azt mondta, hogy elégedett, mert szerették volna elkerülni a szintén spanyol Ciudad Realt.

"A Portland San Antonio sem könnyű ellenfél, tele van világsztárral ez a gárda is. Nem lesz könnyű csata, de úgy érzem, van esélyünk, mert a mi csapatunk is nagyon jó. Kemény, szoros párharcra számítok" - tette hozzá a horvát tréner.

A veszprémiek a nyolcaddöntőben a dán Aarhus-t, a negyeddöntőben pedig a francia Montpellier-t búcsúztatták. A spanyol gárda a negyeddöntőben a címvédő Barcelonát, a 16 között pedig egy másik spanyol együttest, a Leont ejtette ki.

Az előző két idényben a Veszprém negyeddöntős volt - a Ciudad Real mindkét párharcban kettős győzelemmel jutott tovább -, előtte pedig elődöntős, akkor a mostani rivális ejtette ki.

A 2001-2002-es szezonban ugyan sikerült a Portlandot az elődöntőben kiejteni, ám a Magdeburg a fináléban jobb volt.

A másik ágon a Ciudad Real a német Flensburg-Handewitt csapatával találkozik, az első összecsapást a spanyol gárda otthonában tartják.