Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Magyar kapitány a futballválogatott élén?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Dunai Antal, Helmeczy László és Nemes Ferenc lettek a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnökei. Az edzőbizottság szerint március végére lehet szövetségi kapitánya a válogatottnak.

A posztra Kisteleki István elnök kérte fel a három szakembert, akiket a vezetés egyhangúlag támogatott. A testület úgy határozott, hogy mindhárom alelnök egy-egy munkacsoport tevékenységét felügyeli.

Az olimpiai bajnok Dunai Antal a szakmai, Helmeczy László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szövetség elnöke a jogi, míg Nemes Ferenc, a Fejér megyei szövetség első embere a gazdasági területért felel.

Magyar edző a válogatott élén?

Március végén lehet szövetségi kapitánya a válogatottnak. Egervári Sándor, az edzőbizottság elnökének javaslata szerint olyan tapasztalt magyar edzőt kell kinevezni a nemzeti együttes élére, aki a legmagasabb tréneri végzettséggel rendelkezik.

A jelöltekkel Kisteleki István MLSZ-elnök kezdi el az egyeztetéseket, és a március 16-i elnökségi ülésen ismerteti a jelöltek névsorát, akik közül a testület választja ki, hogy kivel kezdődjenek el a megbeszélések.

Folytatódik az utánpótlásprogram?

Berzi Sándor továbbra is a szövetség főtitkára marad, Puhl Sándort viszont Vágner László váltja a játékvezetői bizottság élén.

A szövetség első embere elmondta, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat az OTP-Mol Bozsik utánpótlásprogram folytatásáról. Rövidesen megszülethet a megállapodás, sőt a két nagyvállalat elképzelhetőnek tartja a szerepvállalást a felnőtt válogatott mellett is.