Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kiesett a Pécs

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem jutott a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjébe a Pécs, mert a negyeddöntő harmadik meccsén 63-59-re kikapott a vendég litván Vilniustól és a párharcot 2:1-re elveszítette. A nagyszünetben még 30-25-re a baranyai együttes vezetett.

A Vilnius múlt kedden 79-66-ra maradt alul, majd három nappal később otthon 79-70-re visszavágott.

A szerdai meccset is a litvánok kezdték jobban, az első hazai előnyre a negyedik percig kellett várni (8-7).

Az Euroliga utóbbi két idényének legjobb dobója, az amerikai Douglas egyszer sem talált a gyűrűbe a nagyszünetig, mert a fiatal Fegyverneky Zsófia kiválóan őrizte, ráadásul ő maga kilenc pontig jutott (30-25).

A fordulás után Douglas triplával nyitott, és a litván csapat hamar felzárkózott.

Végig szoros volt az állás, majd a hajrában a pécsiek hosszú időre 55 ponton ragadtak, és fél perccel a vége előtt még mindig 55-58 volt az állás.

Iványi Dalma kettőből csak egy büntetőt értékesített, mint ahogy Bimbaite is, majd Branzova 20 másodpercnél mesteri triplával egyenlített (59-59).

Douglas nem rontott a vonalról (59-61), majd egy labdaszerzés után Derevjanik eldöntötte a meccset.

A Pécs 19 győzelem után kapott ki újra otthon az Euroligában, akkor a Final Four elődöntőjében a későbbi győztes Valenciennes-nel szemben maradt alul.

A lefújás után Rózsa Gábor ügyvezető közölte, hogy megóvják a találkozót, miután 20 másodpercnél a bírók rossz helyről hozatták játékba a labdát.