Az MTK már dobogós

Infostart
2006. február 25. 18:16
Az MTK 1-0-ra győzött a vendég Rákospalota ellen a labdarúgó NB I 16. fordulójában. A gólt a 17 éves csatártehetség, Németh Krisztián szerezte. A meccs a pálya rossz állapota miatt 20 perces csúszással kezdődött. A Hungária körúti csapat biztosan a dobogón zárja a fordulót.

A meccse elején a talaj és a Rákospalota kis híján megtréfálta az MTK, de a váratlanul helyzetbe kerülő Csopaki István nem találta el a kaput. Fél óra játék után átvette az irányítást az MTK, és több játékos is megszerezhette volna a vezetést a hazaiaknak.

A második félidőben újabb MTK-helyzetek következtek, de a befejezésnél ezúttal is hibáztak Garami József tanítványai. Az MTK tovább növelte a nyomást, és ha már tiszta helyzetből nem sikerült, szerencsével igen a gólszerzés.

A 64. percben a REAC 16-osán belül Czvitkovics Péter vitte az alapvonalig a labdát, középregurítása után úgy tűnt, felszabadítanak a vendégvédők, de Németh Krisztián lecsapott a labdára, és a kapuba bombázott (1-0).

A hajrában Illés Béla - a televíziós felvételek alapján helyesen - érvénytelenített gólja bosszantotta az MTK szurkolóit, a csapat azonban így is nyert, és már a második a tabellán.