Sarapova kiütötte Hingist

InfoRádió / MTI
2006. február 24. 15:34
Maria Sarapova két sima játszmában győzött Martina Hingis ellen a dubai tenisztorna negyeddöntőjében. Meglepetésre az orosz Szvetlana Kuznyecova kiejtette a francia Amelie Mauresmot.

A negyeddöntő rangadóján az orosz Maria Sarapova a három év után nemrég visszatért Martina Hingissel találkozott az egymillió dollár összdíjazású dubai tenisztornán.

A svájci klasszis továbbra sem találja az ellenszerét a jelenkori tenisz csillagainak játékára: az oroszok fotómodellként is első osztályú sztárja, Sarapova két sima játszmában, 6:3, 6:4 arányban búcsúztatta.

Meglepetésre kiesett a nyolc között az első helyen kiemelt francia Amelie Mauresmo is, mivel 7:6, 6:4-re kikapott az orosz Szvetlana Kuznyecovától. A francia teniszező vereségével biztossá vált, hogy egyelőre nem kerül a világranglista élére.

A negyedik helyen kiemelt belga Justine Henin-Hardenne bejutott a négy közé, mert 6:4, 7:6-ra nyert az olasz Francesca Schiavone ellen.

Bent van az elődöntőben a második helyen rangsorolt amerikai Lindsay Davenport is. Az amerikai klasszis 4:6, 6:2, 6:3-ra győzött az orosz Maria Kirilenko ellen.