Beckham: "nem tudom, mi történt"

InfoRádió / MTI
2006. február 22. 07:54
Mindhárom gólképtelen csapat hátrányba került a keddi játéknapon a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A címvédő Liverpool mellett a Real Madrid és az Eindhoven támadói is sikertelenül próbálkoztak, így nehéz helyzetben várhatják a visszavágót. A nyolcaddöntő odavágóján három házigazdának is hosszú sorozata szakadt meg.
Real Madrid - Arsenal: 0-1

Az Arsenal Thierry Henry mesteri szólójának köszönheti az 1-0-ás madridi sikert a Real ellen. A francia válogatott csatárral nem tudtak mit kezdeni a házigazdák, igaz, Henry egy kivétellel elszórakozta a lehetőségeit.

Az ötletesebben futballozó londoni együttes jóval veszélyesebb helyzeteket alakított ki, így a Wenger-csapat sikere annak ellenére teljesen megérdemelt, hogy David Beckhamék többet birtkolták a labdát.

Az angol válogatott csapatkapitánya csalódott volt a mérkőzést követően. "Előre megmondtam, hogy ha nem adunk ki mindent magunkból, akkor nem nyerjük meg a meccset, márpedig nem tettünk meg mindent. Az Arsenal jól játszott, mi viszont nem tudtuk megközelíteni az elmúlt két hónap teljesítményét. Fogalmam sincs mi történt" - fogalmazott David Beckham.

Az Arsenalban egyébként egyetlen brit játékos sem lépett pályára az egy gól ellenére is közönségszórakoztató meccsen, ettől függetlenül ez volt az első alkalom, hogy angol együttes nyerni tudott a Bernabeuban. A Real Madrid hazai pályán legutóbb 2002-ben kapott ki európai kupamérkőzésen.

A madridiaknál csereként kapott lehetőséget a hosszú sérülés után nemrég felépült Raúl, aki 100. Bajnokok Ligája-mérkőzésén szerepelhetett, de segíteni ő sem tudott a királyi gárdán.

Bayern München - AC Milan: 1-1

Véget ért a Bayern München hibátlan szereplése a tavaly nyáron átadott Allianz Arénában. A Milan elleni meccs előtt 15 mérkőzésen győzött a bajor gárda, Sevcsenkóék viszont 1-1-es döntetlennel utazhattak haza.

Egy ideig úgy tűnt, hogy a Bayern München a kapus Oliver Kahn nélkül is megnyeri a meccset, hiszen a hosszú ideje remek formában futballozó Michael Ballack az első félidő közepén megszerezte a vezetést a házigazdáknak.

A Milan gólzsákja, Andrij Sevcsenko azonban az 58. percben büntetőből egyenlített (1-1), így az olasz együttes elérte célját, a San Siróban dől el a továbbjutás.

Benfica - Liverpool: 1-0

A címvédő Liverpool 1-0-ra veszített a Benfica otthonában. A lisszaboni együttes a hajrában Luisao góljával szerzett előnyt az angliai visszavágóra. Nem kis megdöbbenésre csak a hajrában küldte pályára Steven Gerrard csapatkapitány Rafael Benitez, a Liverpool vezetőedzője, mással viszont nem sikerült meglepnie a portugálokat.

PSV Eindhoven - Lyon: 0-1

A francia bajnok Lyon 1-0-ra nyert az előző kiírásban elődöntős PSV ellen Eindhovenben. A holland gárda a Phillips Stadionban legutóbbi 15 BL-meccsén nem talált legyőzőre. Most egy potyagól okozta a vesztét, a hazai nézők alig akarták elhinni, hogy Juninho Pernambucano 30 méterről megeresztett, középre tartó szabadrúgása kifogott Gomes kapuson.

A visszavágókat március 8-án, szerdán rendezik.