Öt magyar együttes harcolhat az európai kupákért

InfoRádió / MTI
2006. február 21. 13:14
Elkészült a női kézilabda KEK és az EHF Kupa negyeddöntőjének párosítása: mindkét kupában legyőzhető ellenfeleket kaptak a magyar együttesek.

A Dunaferr és a Győr a Bajnokok Ligájából csoportharmadikként esett ki, ezért a KEK-ben folytathatja szereplését. A dunaújvárosiak a Vácot búcsúztató norvég Skiennel, a győriek pedig a sorozat 2003-as győztesével, az akkor a legjobb négy között éppen a Győrt búcsúztató francia Besanconnal találkoznak.

Az EHF Kupában szereplő három magyar csapat számára sem megoldhatatlan feladat a továbbjutás a negyeddöntőből. A legnehezebb ellenfelet talán éppen a címvédő Cornexi kapta, hiszen a székesfehérváriak a KEK-ben tavaly döntős Koprivnicával csapnak össze a továbbjutásért.

A Debrecen a 2004-ben KEK-elődöntős francia Metz-cel találkozik. A Ferencvárosnak nem kell különösebben felmérnie az ellenfelet, mivel a zöld-fehérek egy éve éppen a sorozat ezen szakaszában találkoztak a dán Gudméval; akkor a népligetiek sikerével ért véget a párharc.

A Ferencváros kivételével valamennyi magyar csapat hazai pályán kezd március 11-én vagy 12-én. A visszavágókat egy héttel később rendezik.