A miniszterelnök is meglátogatta a sérült sztárt

InfoRádió / MTI
2006. február 21. 13:46
Egy egész ország szorít a vasárnap bokatörést szenvedett Francesco Totti felépüléséért, hogy részt vehessen a nyári labdarúgó világbajnokságon. Legutóbb Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök látogatta meg a kórházban a sérült klasszist.

Francesco Tottit vasárnap, a Roma bajnokiján szenvedett bokatörést.

A kormányfő szerint a Roma és az olasz válogatott irányítója elszánt, és biztos benne, hogy felépül a június 9-én kezdődő világbajnokságra.

Tottit még vasárnap megműtötték, de ma már várhatóan haza is engedik, hogy megkezdje a rehabilitációt. Az orvosok szerint minimum kettő, de inkább három hónapot kell kihagynia a játékosnak.

A karmester sérülése sok fejtörést okozhat Marcello Lippi szövetségi kapitánynak, hiszen támadásban Tottira épül a csapat taktikája.

A világklasszis játékos mindenesetre kijelentette, csak akkor vállalja a szereplést a nyári vébén, ha teljesen felépül addigra, de ha egészséges lesz, akkor mindenképpen pályára lép.

Az olasz válogatott a csoportmeccsek során Ghánával, Csehországgal és az Egyesült Államokkal találkozik.

A squadra azzurán kívül a Romának is nagyon hiányozni fog Totti, hiszen a következő körben az ősi rivális Lazióval találkozik, és újabb sikerével megdönthetné a Serie A eddigi leghosszabb győzelmi sorozatát, amelyet jelenleg négy csapat tart tíz mérkőzéssel.