Joe Cole volt a Chelsea megmentője

Infostart
2006. február 20. 07:47
Ráijesztett a harmadosztályú Colchester a házigazda Chelsea-re az FA Kupa nyolcaddöntőjében, de a bajnoki cím védője Joe Cole két góljával végül bebiztosította továbbjutását.

A harmadosztályban második helyen álló Colchester bátran kezdte a Chelsea elleni találkozót: Yeates a kapufát találta el, majd nem sokkal később Garcia beadását Ricardo Carvalho a saját kapujába juttatta.

Kilenc perccel a gól után Paulo Ferreira egy szöglet utáni kavarodásban a kapuba kotorta a labdát.

A második félidőben a csereként pályára küldött Joe Cole a 67. percben Hernan Crespo kapusról kipattanó labdáját lőtte a hálóba, majd a 90. percben egy távoli lövéssel biztosította be csapata győzelmét.

A Chelsea felállása: Cudicini - Johnson, Huth, Ricardo Carvalho, Paulo Ferreira - Diarra (Joe Cole, 45.), Wright-Phillips, Essien, Maniche (Lampard, 45.) - Duff (Crespo, 63.), Drogba

Hétvége az FA kupában

Szintén bejutott a negyeddöntőbe a Birmingham City, amely a finn Mikael Forssel góljával győzte le idegenben a másodosztályú Stoke City-t.

A Middlesbrough Aiyegbeni duplájával szintén idegenben harcolta ki a továbbjutást, véget vetve ezzel a másodosztályú Preston North End 25 mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozatának.

Az Aston Villa és a Manchester City újra megmérkőzik egymással, miután a birminghami találkozón Milan Baros góljára az utolsó percben Micah Richards válaszolt.

Korábban játszott FA Kupa-nyolcaddöntők:

Liverpool - Manchester United 1-0

Charlton - Brentford 3-1

Newcastle - Southampton 1-0

Bolton - West Ham 0-0

Ikszelt a Wigan

A Wigan a hétvégén Ligakupa-döntőt játszik a Manchester ellen, ezért előrehozta a Tottenham elleni mérkőzését, amelyen hiába vezetett kétszer is, végül be kellett érnie a döntetlennel.

Tottenham - Wigan 2-2; gólok: Mido (23.), Defoe (68.); Johansson (11., 67.)