Beállította a Roma a Serie A rekordját

Infostart
2006. február 19. 17:12
Beállította a Roma az olasz labdarúgó-bajnokságban a leghosszabb győzelmi sorozatot. A fővárosi együttes megszakítás nélkül tizedszer nyert, ezúttal 1-0-ra a vendég Empoli ellen. Tottiék - a városi rivális Lazio Fiorentina elleni 2-1-es sikerének is köszönhetően - előreléptek a tabella negyedik helyére.

Továbbra is megállíthatatlan a Roma az olasz labdarúgó-bajnokságban: a fővárosiak annak is örülhettek a mostani, sorozatban aratott 10. győzelmüknek, ugyanis ezzel feljöttek a Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyre, illetve beállították a Serie A rekordját.

Tottiék ezúttal hazai pályán az Empolit győzték le 1-0-ra Perrotta góljával. Korábban a Juventusnak 1932-ben, a Milannak 1951-ben és a Bolognának 1964-ben sikerült ilyen kiemelkedő szériát véghezvinnie, de a Roma ezt a triót jövő héten maga mögött hagyhatja, ha a városi rivális Lazio ellen is nyer.

A Roma a mostani forduló után még hálás lehet Di Canióéknak, hiszen a Lazio idegenben 2-1-re legyőzte a Fiorentinát, és a Roma így előzhette meg a firenzei együttest a tabellán.

További eredmények:
Chievo-Palermo 0-0
Sampdoria-Ascoli 1-2
Lecce-Reggina 0-0
Sampdoria-Ascoli 1-2
Treviso-Parma 0-1