Schumachert mindenki megverte

Infostart
2006. február 16. 19:25
Pocsék formát mutat az új Ferrari a Forma-1-es idénynyitó Bahreini Nagydíj helyszínén, Sakhirban. A 248 F1 lassabb és megbízhatatlanabb, mint várták, Michael Schumacher szerdán és csütörtökön a műszaki problémák miatt alig-alig tudott tesztelni.

A McLaren után a Ferrarinál is egyre jobban aggódhatnak az új autó miatt. A wokingiak szinte minden tesztnapjukon újra és újra problémákkal találták szembe magukat, most pedig a Ferrari zárt két rendkívül gyenge napot az új konstrukcióval Sakhirban. A 248 F1 nemcsak megbízhatatlanabb, hanem lassabb is, mint remélhették a maranellóiak.

Hétfőn és kedden a brazil Felipe Massa nem tudott a Honda tesztelői elé kerülni az új autóval, de legalább technikai problémák nem hátráltatták. Szerdától Massa már a tavalyi Ferrarival körözött Sakhirban, míg Michael Schumacher a 248 F1-gyel gyakorolhatott egy ideig. A német sztár az autó elektronikai hibáj amiatt csak 37 körig jutott, és jóval elmaradt Massától valamint a Honda két versenyzőjétől, az angol Jenson Buttontől és a szintén brazil Rubens Barrichellótól.

Schumacher csütörtökön mindössze 23 kört tett meg, időeredményével pedig az utolsó lett. A hétszeres világbajnokot még a Toro Rosso (volt Minardi) két pilótája, az olasz Vitantonio Liuzzi és az amerikai Scott Speed is simán felülmúlta. Hozzá kell tenni: a Toro Rosso V10-es motorral gyakorolt, de a kiscsapat ezt használhatja a 2006-os idény futamain is.