Ismét utolsó előtti lett a magyar sílövőnő

InfoRádió / MTI
2006. február 16. 15:19
A női sílövők 7,5 km-es sprintszámában a francia Florence Baverel-Robert lett aranyérmes a torinói téli olimpián. Gottschall Zsófia a 83 fős mezőnyben 82. lett.

Ismét legyőzte chilei riválisát, így a női sílövők 7,5 km-es sprintszámában is utolsó előtti lett Gotschall Zsófia. A 15 km-es viadalon szintén utolsó előtti magyar versenyző ezúttal a fekvő és álló lövészetnél is háromszor rontott, így összesen hatszor 150 méteres büntetőkört kellett pluszban teljesítenie, eredménye pedig a 81. hely megszerzéséhez volt elegendő.

A dobogó felső fokára a francia Florence Baverel-Robert állhatott fel. A 31 éves győztes hibátlan lövészetének köszönheti sikerét, ugyanis a mögötte második svéd Anna Carin Olofsson egy lövőhibája és ezáltal a plusz 150 méter futás ellenére is csak 2,4 másodperccel maradt el tőle. A harmadik az ukrán Lilija Efremova lett.

A végső sikerre esélyesebbnek tartott német és norvég versenyzők gyengébben lőttek, míg az oroszok visszafogott futóteljesítményük miatt nem szereztek érmet.